Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
Doç.Dr. NECATİ BARIŞ TUNCEL
Kişisel Bilgiler ve İletişim Bilgileri
Birim : Mühendislik Fakültesi
Bölüm : Gıda Mühendisliği
Ana Bilm Dalı : Gıda Teknolojisi
Sabit Telefon : +90 286 2180018 | Dahili : 1903
E Posta Adresi : baristuncelcomu.edu.tr
Web Adresi : http://aves.comu.edu.tr/baristuncel/
Ofis : Mühendislik Fakültesi Oda No: 140
Posta Adresi : PK 17 17100, Çanakkale
Eğitim Bilgileri
Doktora, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, Fen Bilimleri nstitüsü, Gıda Mühendisliği, 1996-2002
Yüksek Lisans, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, 1993-1996
Lisans, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, 1989-1993
Yaptığı Tezler
Doktora, "Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Gliadin Proteini Fraksiyonlarının Kapiler Elektroforez-SDS-PAGE Yöntemleriyle Belirlenmesi ve Bu Fraksiyonlar ile Bazı Buğday Kalite Kriterleri Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi", TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Temmuz, 2002.
Yüksek Lisans, "Farklı Sıcaklık Derecelerinde Dondurulan (-40, -18 °C) ve + 4°C de Soğukta Muhafaza Edilen Kek Hamurlarının Pişirilmiş Kek Kalitesi Üzerine Etkileri. ", TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Eylül, 1996.
Yabancı Diller
İngilizce, İyi
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
Mycotoxins in Cereal Food/Feed Chains: Prevention and Control Strategies to Minimize Contamination, Mediterranean Agronomic Institute of Zaragoza (IAMZ), 2014
Misafir Araştırıcı (YÖK Desteği 39. Madde), North Dakota State University Department of Food and Cereal Science, 2011
Workshop on Antioxidant Measurement Methods, İstanbul Üniversitesi, 2010
6th Post Graduate Course on Food Technology, Hebrew University, Faculty of Agricultural, Food and Enviromental Quality Sciences, Rehovot, İsrael , 2006
Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi ve Kapiler Elektroforez Uygulamaları, Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 2006
Enzim Saflaştırmada Temel Yöntemler Uygulamalı Eğitim Kursu, GMBAE, TÜBİTAK-MAM, 2003
Araştırma Alanları
Hububat Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Üniversiteler Arası Kurul Bilim Alanı Bilgileri
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Gıda Teknolojileri
Gıda Bilimi
Web Of Science Araştırma Alanları
Food Science & Technology
Akademik Ünvanlar ve Görevler
Doç.Dr., ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik Fakültesi, 2014 - Devam Ediyor
Doç.Dr., ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik Fakültesi, 2012 - 2014
Yrd.Doç.Dr., ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik Fakültesi, 2002 - 2014
Ögr.Gör.Dr., ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ, Bayramiç MYO, 2002 - 2002
Arş.Gör., TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, 1995 - 2002
Okutman, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, Bilecik MYO, 1993 - 1995
Mesleki ve İdari Deneyimler
Komisyon Üyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Risk Değerlendirme Daire Başkanlığı, , 02.05.2017 - Devam Ediyor
Akademik Kurul Üyesi, ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi, , 01.04.2015 - Devam Ediyor
Akademik Kurul Üyesi, ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Mimarlık Fakültesi , , 01.11.2004 - 01.11.2010
MYO Müdür Yardımcısı, ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ , , 01.04.2002 - 01.08.2002
SCI,SSCI,AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Kaya E., Tuncel N.B., Yilmaz Tuncel N., "The effect of ultrasound on some properties of pulse hulls (accepted)", JOURNAL OF FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, vol.1, pp.1-1, 2017
Tuncel N.B., Uygur A., Yüceer Y., "The effects of infrared roasting on HCN content, chemical composition and storage stability of flaxseed and flaxseed oil.", JOURNAL OF THE AMERİCAN OİL CHEMİSTS SOCİETY, vol.94, pp.877-894, 2017
Karaman M., Tuncel N.B., Yilmaz N., "The effect of ultrasound-assisted extraction on yield and properties of some pulse starches (accepted)", STARCH-STARKE, pp.1-1, 2017
Kocabiyik H., Yilmaz N., Tuncel N.B., Sümer S.K., Buyukcan M.B., "Quality properties, mass transfer characteristics and energy consumption during shortwave infrared radiation drying of tomato", QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS, vol.2, pp.1-10, 2016 (Link)
Turgut N.H., Mert D.G., Kara H., Eğilmez H.R. , Arslanbaş E., Tepe B., et al.,"Effect of black mulberry (Morus nigra) extract treatment on cognitive impairment and oxidative stress status of d-galactose-induced aging mice", PHARMACEUTICAL BIOLOGY, no.6, pp.1052-1064, 2016 (Link)
Yilmaz N., Tuncel N.B., "The Effect Of Infrared Stabilisation On B Vitamins, Phenolics And Antioxidants In Rice Bran", INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, vol.50, pp.84-91, 2015
Kocabiyik H., Yilmaz N., Tuncel N.B., Sumer S.K., Buyukcan M.B., "Drying, Energy, And Some Physical And Nutritional Quality Properties Of Tomatoes Dried With Short-Infrared Radiation", FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY, vol.8, pp.516-525, 2015
Tuncel N.B., Yilmaz N., "Optimizing The Extraction Of Phenolics And Antioxidants From Feijoa (Feijoa Sellowiana, Myrtaceae)", JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, vol.52, pp.141-150, 2015
Tuncel N.B., Yilmaz N., Kocabiyik H., "The Effect Of Infrared Stabilized Rice Bran Substitution On Nutritional, Sensory, And Textural Properties Of Cracker", EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, vol.239, pp.259-265, 2014
Tuncel N.B., Yilmaz N., Kocabiyik H., "Infrared Stabilization Of Rice Bran And Its Effects On Gamma-Oryzanol Content, Tocopherols And Fatty Acid Composition", Journal of the Science of Food and Agriculture , vol.94, no.0, pp.1568-1576, 2014
Tuncel N.B., Kocabiyik H., Yilmaz N., "The Effects Of Middle Infrared Radiation Intensity On The Quality Of Dried Tomato Products", INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, vol.49, pp.703-710, 2014
Tuncel N.B., Kocabiyik H., Yilmaz N., "The Effect Of Infrared Stabilized Rice Bran Substitution On B Vitamins, Minerals And Phytic Acid Content Of Pan Breads: Part Ii", JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, vol.59, pp.162-166, 2014
Tuncel N.B., Kocabiyik H., Yilmaz N., "The Effect Of Infrared Stabilized Rice Bran Substitution On Physicochemical And Sensory Properties Of Pan Breads: Part I", JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, vol.59, pp.155-161, 2014
Tuncel N.B., Yilmaz N., "Gamma-Oryzanol Content, Phenolic Acid Profiles And Antioxidant Activity Of Rice Milling Fractions", European Food Research and Technology, no.233, pp.577-585, 2011
Tuncel N.B., "Tuncel, N.B., Yilmaz, N., Kocabiyik, H., Öztürk, N., Tunçel, M. 2010. The Effects Of Infrared And Hot Air Drying On Some Properties Of Corn (Zea Mays) ", ournal of Food, Agriculture & Environment, vol.8, pp.63-68, 2010
Tuncel N.B., "An Alternative Strategy For Corn Drying (Zea Mays) Resulted In Both Energy Savings And Reduction Of Fumonisins B-1 And B-2 Contamination", INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, vol.45, pp.621-628, 2010
Tuncel N.B., "Tuncel, N.B., Yilmaz, N., Sener, E. 2010. The Effect Of Pea (Pisum Sativum L.) Originated Asparaginase On Acrylamide Formation In Certain Bread Types", International Journal of Food Science and Technology, 2010
Tuncel N.B., "Uysal D.Ü., Öncü E. M., Beliktan D., Yılmaz N., Tunçel N. B., Kıvanç M., Tunçel M. Time And Temperature Dependent Microbiological And Mycotoxin (Ochratoxin-A) Levels In Boza. ", Journal of Food Microbiology, vol.130 , 2009
Tuncel N.B., "Y. Karagul Yuceer, B. Tuncel, O. Guneser, B. Engin, M. Isleten, K. Yasar, And M. Mendes.2009. Characterization Of Aroma-Active Compounds, Sensory Properties, And Proteolysis In Ezine Cheese. ", Journal of Dairy Science, pp.4146-4157, 2009
Tuncel N.B., "Öztürk, N., Tunçel, M., Tunçel, Nb (2007). Determination Of Phenolic Acids By A Modified Hplc: Its Application To Various Plant Materials.", Journal of Liquid Chromatography & Related Technologies, no.30, pp.587-596, 2007
N.B., "Dağlıoğlu, O., Taşan, M., Tuncel,B. (2002). Determination Of Fatty Acid Composition And Total Trans Fatty Acids In Cereal-Based Turkish Foods. ", Turkish Journal of Chemistry, pp.705-710, 2002
Tuncel N.B., "Dağlıoğlu, O., Tasan, M., Tuncel, B. (2000). Effects Of Microwave And Conventional Baking On The Oxidative Stability And Fatty Acid Composition Of Puff Pastry.", Journal of the Americal Oil Chemist’s Society, vol.77, pp.543-545, 2000
Dağlıoğlu O., Taşan M. , Tuncel N.B., " (2000). Determination Of Fatty Acid Composition And Total Trans Fatty Acids Of Turkish Biscuits By Capillary Gas-Liquid Chromatography. ", European Food Research Technology, pp.41-44, 2000
Dağlıoğlu O., Tuncel N.B., "(1999). Macro And Micro Mineral Contents Of Turkish Bread Types. ", Nahrung, no.1, pp.61-62, 1999
Diger Dergilerde Yayımlanan Makaleler
Karaman E. , Yilmaz E., Tuncel N.B., "Physicochemical, microstructural and functional characterization of dietary fibers extracted from lemon, orange and grapefruit seeds press meals", Bioactive Carbohydrates and Dietary Fibre, vol.2017, pp.9-12, 2017 (Link)
Özer M., Tuncel N.B., "Pirinç ve Pirinç Yan Ürünlerinin Glutensiz Tahıl Ürünlerinde Kullanımı", Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, cilt.2, ss.29-44, 2016
Yilmaz N., Tuncel N.B., "Kızılötesi Teknolojisi ve Gıda İşlemedeki Kullanımu", Akademik Gıda, cilt.14, ss.196-203, 2016
Turgut N.H., Altun A. , Kara H., Tepe B., Elgül M. , Ergül M., et al., "Anticancer and antiangiogenic effects of methanol extracts of Lonicera caprifolium L. on C6 rat glioma cells", e-Cumhuriyet Tıp Dergisi (elektronik), cilt.38, no.1, ss.6-19, 2016
Baytekin H., Egesel C.Ö., Kahriman F., Aktar M., Tuncel N.B., "Bazı Ekmeklik Buğday Genotiplerinde Gliadin Bant Değişimlerine Göre Verim Ve Kalite Özelliklerinin Biplot Analizi Ile Değerlendirilmesi", Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.11, no.2014, ss.33-44, 2014
Kurtar Bozbıyık N., Özdemir Y., Tuncel N.B., "Prevention From Iodine Deficiency Disorders And Iodine Analysis Methods In Food", Akademik Gıda, cilt.12, ss.57-62, 2014
Tuncel N.B., "Yilmaz, N., Tuncel, N.B. 2011. Pirinç Kepeği: Kompozisyonu, Acılasma Sorunu, Gıdalarda Kullanımı Ve Fizyolojik Etkileri, ", Akademik Gıda, cilt.9, ss.46-52, 2011
Tuncel N.B., "Uysal, Ü.D., Tunçel, M., Tuncel N.B. Examination Of Changes In Certain Vitamins In Baby Foods By Capillary Electrophoresis.,2011", Gıda, cilt.36, ss.1-7, 2011
Tuncel N.B., "Tuncel, N.B., Yılmaz, N. 2010. Kaz Dağları'Ndan Toplanan Bazı Bitkilerin Fenolik Asit Kompozisyonlarının Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi Ile Belirlenmesi.", Akademik Gıda, cilt.8, ss.18-23, 2010
Tuncel N.B., "Tuncel, N.B., Güneşer, O., Engin, B., Yaşar, K., Zorba, N.N., Karagül-Yüceer, Y. 2010. Ezine Peyniri Ii. Olgunlaşma Süresince Proteoliz Düzeyi", Gıda, cilt.35, ss.21-26, 2010
Tuncel N.B., "Tuncel, N.B., Yılmaz, N. 2009. Mısır Ve Mısır Bazlı Ürünlerde Fumonisin Kontaminasyonunun Belirlenmesi, ", Akademik Gıda, cilt.7, ss.6-11, 2009
Tuncel N.B., "Yılmaz, N., Tuncel, N.B. 2008. Gıda Ve Kanser. ", Dünya Gıda Dergisi, ss.86-92, 2008
Tuncel N.B., "Tunçel, N.B., Yılmaz, N. 2008. Çanakkale'De Yaygın Olarak Tarımı Yapılan Yazlık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özellikleri Üzerine Çeşit Ve Çevre Faktörlerinin Etkisi. Gıda. Yıl 33, Sayı 2, 69-73", Gıda, cilt.33, ss.69-73, 2008
Tuncel N.B., "Tuncel, B. 2005. Süt Ve Ürünlerindeki Protein Fraksiyonlarının Kapiler Elektroforez (Ce) Ile Belirlenmesi. ", Akademik Gıda, cilt.3, ss.8-11, 2005
Tuncel N.B., "Tuncel, B. 2003. Buğday Kalitesine Süne Ve Kımıl Zararlılarının Etkisi. ", Çanakkale Borsa, ss.28-31, 2003
Tuncel N.B., "Dağlıoğlu, O., Konyalı, M.,Tuncel,B. (1999). Bazı Un Fabrikası Labaratuvarlarında Yapılan Ekmeklik Un Analizi Sonuçlarının Karşılaştırılması Üzerine Bir Araştırma. ", Standart, ss.77-79, 1999
Tuncel N.B., "Dağlıoğlu, O.,Tuncel,B.,Taşan,M. Taşan, S.(1999). Milföy Hamuru Üretiminde Kullanılan Yağ Miktarırın Ssl (Sodyum Stearol-2 Laktilat) İlavesiyle Azaltılması. ", Un Mamülleri Dünyası, cilt.8, ss.4-14, 1999
Tuncel N.B., "Dağlıoğlu, O., Taşan, M., Tuncel,B. (1999). Dondurulmuş Milföy Hamurlarının Raf Ömrü Süresince Stabilitesinde Meydana Gelen Değişmeler. ", Turkish Journal of Agriculture and Forestry., cilt.23, ss.1197-1205, 1999
Tuncel N.B., "Draman, H., Tuncel, B., Yardibi,E., Özsoy,S., Kenar,T. (1998) Tekirdağ Piyasasındaki Ekmeklerin Kalitesi Üzerine Bir Araştırma.", Pasta Ekmek Dondurma, ss.54-58, 1998
Tuncel N.B., "Tuncel, B. (1996). Keklerin Ambalajlanması.", Gıda Sanayii, ss.28-30, 1996
Tuncel N.B., "Dağlıoğlu, O., Gümüş, T., Tuncel, B. (1995). Tekirdağ İlinde Faaliyet Gösteren Ekmek Fırınları Üzerine Bir Araştırma. ", Gıda Sanayii, ss.27-29, 1995
Tuncel N.B., "O, Dağlıoğlu., Tuncel,B. (1995). Yulafın Beslenmedeki Önemi. ", Hasad Dergisi, cilt.10, ss.25-27, 1995
Hakemli Kongre/Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Yilmaz F., Tuncel N.B., Yilmaz Tuncel N., "The effect of infrared stabilization on tocopherol, gamma-oryzanol, tiamine and riboflavin contents of immature rice grains ", 3rd International Conference on Engineering and Natural Sciences, Budapeşte, MACARISTAN, 3-7 Mayıs 2017, pp.1-1
Yilmaz F., Tuncel N.B., Yilmaz Tuncel N., "Infrared stabilization of immature rice grain ", 3rd International Conference on Engineering and Natural Sciences, Budapeşte, MACARISTAN, 3-7 Mayıs 2017, pp.1-1
Kaya E. , Tuncel N.B., Karaman M., Yilmaz N., "The effect of ultrasound treatment on phenolics and antioxidant capacity of some legume brans ", 15th International Cereal and Bread Congress, İSTANBUL, TÜRKIYE, 18-21 Nisan 2016, pp.332-332
Tuncel N.B., Uygur A., Yüceer Y., "Stabilize Keten Tohumu Katkısının Tarhananın Besinsel Özelliklerindeki Değişime Etkisinin Araştırılması", Türkiye 12. Gıda Kongresi,, EDİRNE, TÜRKIYE, 5-7 Ekim 2016, ss.371-371
Tuncel N.B., Uygur A., Yüceer Y., "Stabilize Keten Tohumu Katkısının Tarhananın Duyusal ve Uçucu Bileşenlerine Etkisinin Araştırılması", Türkiye 12. Gıda Kongresi,, EDİRNE, TÜRKIYE, 5-7 Ekim 2016, ss.154-154
Karaman M., Kaya E. , Yilmaz N., Tuncel N.B., "The effect of ultrasound assisted extraction on yield and some properties of legume starches", 15th International Cereal and Bread Congress, İSTANBUL, TÜRKIYE, 18-21 Nisan 2016, pp.92-92
Karaman M., Tuncel N.B., Kaya E. , Yilmaz N., "The effect of ultrasound treatment on physical properties of some legume starches", 15th International Cereal and Bread Congress, İSTANBUL, TÜRKIYE, 18-21 Nisan 2016, pp.279-279
Yilmaz N., Tuncel N.B., Kocabiyik H., "Infrared (Kızılötesi) Kurutmanın Domatesin Toplam Fenol, Antioksidan Kapasite Ve Hidroksimetilfurfural Miktarına Etkisi", Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, DENİZLİ, TÜRKIYE, 13-15 Mayıs 2015, ss.105-106
Tuncel N.B., Yilmaz N., Kocabiyik H., "Kısa Ve Orta Dalga Infrared (Kızılötesi)Ile Çeltik Kurutmanın Pirinç Randımanı Ve Enerji Tüketimi Üzerine Etkisi", Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, DENİZLİ, TÜRKIYE, 13-15 Mayıs 2015, ss.107--108
Tuncel N.B., Yilmaz N., "Gıdaların Kurutulmasında Infrared Teknolojisinin Kullanımı", Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, DENİZLİ, TÜRKIYE, 13-15 Mayıs 2015, ss.66-66
Tuncel N.B., Yilmaz N., "Pirinç kepeğinin işlenmesi ve insan beslenmesindeki önemi", Konuralp Çeltik Çalıştayı, DÜZCE, TÜRKIYE, 14-16 Aralık 2015, ss.0-0
Özipek Donduran D. , Tuncel N.B., "Ülkemizde işlenen bazı çeltik çeşitlerinin kalite ve biyoaktif özelliklerinin incelenmesi.", Konuralp Çeltik Çalıştayı, DÜZCE, TÜRKIYE, 14-16 Aralık 2015, ss.0-0
Tuncel N.B., Yilmaz N., Özçelik S., "Nohut Ekmeği Üretimi Ve Bazi Özelliklerinin İncelenmesi", The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, TEKİRDAĞ, TÜRKIYE, 15 Nisan 2010 - 17 Nisan 2015, pp.89-92
Uygur A. , Tuncel N.B., "İnfared (Kızılötesi) Uygulamasının Keten Tohumunun Siyanojenik Glukozid Içeriği Ve Besinsel Özellikleri Üzerine Etkisi", YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi , TEKİRDAĞ, TÜRKIYE, 7-9 Mayıs 2015, ss.15-15
Tuncel N.B., Yilmaz N., Uygur A., Kocabiyik H., " Infrared Stabilized Rice Bran: Nutricious Breadmaking Ingredient (Sözlü Bildiri)", 7th International Congress Flour-Bread, Opatija, HIRVATISTAN, 15-18 Ekim 2013, pp.1-1
Tuncel N.B., Yilmaz N., Kocabiyik H., "Çeltik Yan Ürünü Olan Pirinç Kepeğinin Infrared (Kızılötesi) Teknolojisi Kullanılarak Acılığının Giderilmesi Ve Ülke Ekonomisine Kazandırılması", II. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İZMİR, TÜRKIYE, 3-4 Haziran 2013, pp.13-13
Kocabiyik H., Tuncel N.B., Yilmaz N., "Meyve Ve Sebze Kurutma Için Infrared Kurutucu Tasarımı", II. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İZMİR, TÜRKIYE, 3-4 Haziran 2013, pp.19-19
Kocabiyik H., Tuncel N.B., Yilmaz N., Arslan N., Büyükcan M.B., Sümer S.K., "The Effect Of Infrared Drying On ß-Carotene And Lycopene Content Of Tomato", International Food Ccongress Novel Approaches in Food Industry, İZMİR, TÜRKIYE, 26-29 Mayıs 2011, pp.1-2
Kurtar Bozbıyık N., Tuncel N.B., "Nuclear Magnetic Resonance Spectroscopy And Food Application", Novel Approaches in Food Industry, İZMİR, TÜRKIYE, 26-29 Mayıs 2011, pp.2-2
Tuncel N.B., Yilmaz N., Şener E., "The Effect Of Pea (Pisum Sativum L.) Originated Asparaginase On Acrylamide Formation In Some Bread Types", Novel Approaches in Food Industry, İZMİR, TÜRKIYE, 26-29 Mayıs 2011, pp.3-3
Tuncel N.B., Arslan N., Yilmaz N., "Parsley drying with modified household microwave oven. ", Novel Approaches in Food Industry, İZMİR, TÜRKIYE, 26-29 Mayıs 2011, pp.4-4
Kocabiyik H., Sümer S.K., Tuncel N.B., Büyükcan M.B., Yilmaz N., Arslan N., " Middle Infrared Drying Of Tomato", XXXIV CIOSTA CIGRV Conference, Vienna, AVUSTURYA, 29 Haziran - 1 Temmuz 2011, pp.1-1
Tuncel N.B., Yilmaz N., Kurtar Bozbıyık N. , "Extraction Optimization For Antioxidant Activity Of A Potential Bioactive Source : Feijoa (Feijoa Sellowiana)", Workshop on Antioxidant Measurements Assay Methods, İSTANBUL, TÜRKIYE, 21-21 Nisan 2010, pp.1-1
Kurtar Bozbıyık N., Özdemir Y., Tuncel N.B., "Gyot’a Dair...", I. Eser Analiz Çalıştayı, DENİZLİ, TÜRKIYE, 22-25 Nisan 2010, ss.93-93
Tuncel N.B., Yilmaz N., "Development Of A Simple Rapid And Reliable Hplc Method For The Determination Of Fumonisin B1 And B2 In Maize: Adoption Of Internal Standard (Butyl Paraben)", 4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, CEK CUM., 4-6 Kasım 2009, pp.380-380
Tuncel N.B., Yilmaz N., "Determination Of 12 Phenolic Acids By A Validated Hplc Method: Its Application To Some Plants From Ida Mountain (Kaz Mountain/ Kazdaği)", 4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, CEK CUM., 4-6 Kasım 2009, pp.579-579
Küçük Z., Tuncel N.B., Yilmaz N., "Comparison Of Hplc And Lc/Esi-Ms/Ms Methods For Determination Of Acrylamide In Wheat, Barley And Rye Malts", 4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, CEK CUM., 4-6 Kasım 2009, pp.413-413
Tuncel N.B., Yilmaz N., "A Research On The Facility Of Drying Mantı (Mantu) With Infrared Technology", ICC International Conference, İSTANBUL, TÜRKIYE, 24-26 Nisan 2008, pp.166-166
Yilmaz N., Tuncel N.B., "Alternative Technologies To Maize Drying", ICC International Conference, İSTANBUL, TÜRKIYE, 24-26 Nisan 2008, pp.147-147
Tuncel N.B., Yüceer Y., Güneşer O., "Olgunlaşma süresinin Ezine peynirinin bazı özelliklerine etkisinin araştırılması. ", 5. Gıda Mühendisliği Kongresi, ANKARA, TÜRKIYE, 8-10 Kasım 2007, ss.25-25
Tuncel N.B., Güneşer O., Yüceer Y., "Ezine peynirinin Üre-PAGE yöntemi ile kazein fraksiyonlarının belirlenmesi", 3. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, ÇANAKKALE, TÜRKIYE, 5-7 Temmuz 2006, ss.25-25
Uysal Ü.D. , Tunçel M., Tuncel N.B., "Bebek mamalarındaki suda çözünen vitaminlerin kapiler elektroforez yöntemi ile tayini. ", 6. Ulusal kromatografi kongresi, İZMİR, TÜRKIYE, 28-30 Haziran 2006, ss.25-25
Tuncel N.B., Demirci M. , "Farklı sıcaklık derecelerinde depolanan hamurların kek kalitesi üzerine etkilerinin araştırılması", Türkiye 9. Gıda Kongresi, BOLU, TÜRKIYE, 24-26 Mayıs 2006, ss.25-25
Tuncel N.B., Uysal Pala Ç., İşleten Hoşoğlu M., Yüceer Y., "Gluten-Free Cereal Based Products And Recent Developments", 1st International Food and Nutrition Congress, İSTANBUL, TÜRKIYE, 15-18 Haziran 2005, pp.25-25
Tuncel N.B., Dağlıoğlu O., "Tahıllardaki Protein Fraksiyonlarının Belirlenmesinde Kapiler Elektroforez (CE) Yönteminin Kullanılması. ", Türkiye 7. Gıda Kongresi, ANKARA, TÜRKIYE, 22-24 Mayıs 2002, ss.25-25
Dağlıoğlu O. , Tuncel N.B., "Fırın Ürünlerinde İngredient Olarak Süt Kaynaklı Ürünlerin Kullanımı", 6. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu , TEKİRDAĞ, TÜRKIYE, 22-23 Mayıs 2000, ss.589-595
Tuncel N.B., Taşan M. , Dağlıoğlu O. , "Fatty acid composition of traditional fermented and unfermented Turkish corn bread", AACC Annual Meeting, Washington State, ABD, 31 Ekim - 3 Kasım 1999, pp.25-25
Kırımer N. , Tuncel N.B., Dağlıoğlu F., Tunçel M., "Vitamin C nin Bitkilerdeki Tayinine Yönelik Bir Kapiler Elektroforetik Yöntem", XI. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı, ANKARA, TÜRKIYE, 22-24 Mayıs 1996, ss.25-25
Diğer Yayınlar
Desteklenen Projeler
"Çanakkale Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma", BAP Arastırma Projesi, 2005/28, Yönetici, 2008
"Farklı Kurutma Tekniklerinin Mısırın Fiziksel Kimyasal ve Toksikolojik Özellikleri Üzerine Etkisi", BAP Y.Lisans, 2007/73, Yönetici, 2008
"Bazı Katkı Maddeleri İle Süneli Unların Teknolojik Özelliklerinin Düzeltilebilmesi Konusunda Bir Araştırma", BAP Y.Lisans, 2006/47, Yönetici, 2007
"Farklı Ekmek Tiplerindeki Akrilamid Düzeyinin Bezelye Kaynaklı Asparajinaz Enzimi İlavesi İle Azaltılması Üzerine Bir Çalışma", BAP Arastırma Projesi, 2008/48, Yönetici, 2010
"Farklı Tahıllardan Üretilen Malt Unlarının Akrilamid Düzeylerinin Belirlenmesi ", BAP Y.Lisans, 2009/80, Yönetici, 2009
"Infrared kurutmanın pirincin verim, kalite ve bazı besinsel özellikleri üzerine etkisi", BAP Arastırma Projesi, 2010/69, Yönetici, 2012
"Pirinc Kepeginin Infrared (Kizilotesi) Ile Stabilizasyonu ve Stabilize Pirinc Kepeginin Bazi Firin Ürunlerinde Degerlendirilmesi ", TÜBITAK Projesi, 111O204, Yönetici, 2013
"İnfrared Kurutma Yönteminin Domates Kurutmada Kullanılması ve Kurutulmuş Domatesin Bazı Kalite Özellikleri ve Özgül Enerji Tüketimi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi", TÜBITAK Projesi, 109O578, Araştırmacı, 2012
"Infrared (Kızılötesi) Uygulamasının Keten Tohumunun Kimyasal ve Duyusal Özellikleri ile Siyanojenik Glukozid Içerigine Etkisi ve Islenmis Keten Tohumunun Tarhana Ürününde Kullanım olanaklarının araştırılması", TÜBITAK Projesi, 112O937, Yönetici, 2014
"Ultrases uygulamasının bazı bakliyat çesitlerinde nisasta üretimine, yapısına ve kepek bilesenlerine etkisinin incelenmesi ve bakliyat kepeklerinin eriste üretiminde kullanım olanaklarının arastırılması", TÜBITAK Projesi, 213O095, Yönetici, 2017
"Çeltik Işleme Esnasında Yan Ürün Olarak Ortaya Çıkan Ham Tanenin Infrared (Kızılötesi) Enerji Ile Stabilizasyonu Ve Çeşitli Gıda Ürünlerinde Değerlendirilmesi", TÜBITAK Projesi, 115O605, Yönetici, Devam Ediyor
"Ticari Pirinç Kepeği Üretimi için Endüstriyel Ölçekli İnfrared Stabilizasyon Sisteminin Tasarımı ve Optimizasyonu", TÜBITAK Projesi, 5140064, Yönetici, Devam Ediyor
"Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Gluten Proteini Fraksiyonlarının Kapiler Elektroforez (CE) ile Belirlenmesi ve Protein Fraksiyonları ile Kalite Kriterleri Arasındaki İlişkilerin Saptanması Üzerine Bir Araştırma", BAP Doktora, T.Ü, Araştırmacı, 2002
Patetnt, Faydalı Model ve Tescil Belgeleri
Tuncel N,Dr. Neşe YILMAZ, Doç. Dr. Habib KOCABIYIK, "Kızılötesi (İnfrared) Enerji ile Pirinç Kepeği Stabilize Etme Yöntemi", TÜRKIYE, Patent, TR201208335B, Temmuz 2015
Katıldığı Bilimsel Kongre / Sempozyum ve Bilimsel Toplantılar
İnfrared (Kızılötesi) uygulamasının keten tohumunun siyanojenik glukozid içeriği ve besinsel özellikleri üzerine etkisi , , Mayıs 2015
Etkinlik Organizasyonu
TARIM ve GIDA BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA VE YÜRÜTME EĞİTİMİ, Düzenleme Kurulu Üyesi, ÇANAKKALE, TÜRKIYE, Eylül 2014
The World of Sensory Analysis , Düzenleme Kurulu Üyesi, ÇANAKKALE, TÜRKIYE, Eylül 2005
Google Akademik Linkleri ve H İndeksi
Google Akademik Linkleri : 256
Web Of Science H İndeksi : 10
Atıflar
ISI Web of Science Dizinlerinde Taranan Dergilerdeki Atıflar : 138
Diğer Uluslararası Yayınlardaki Atıflar : 118
Ulusal Yayınlardaki Atıflar : 3
Akademik Veri Yönetim Sistemi | All Rights Reserved | Abis Teknoloji
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi BAP Koordinasyon Birimi