Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Seyahat Etme Niyetinde Sosyal Medyanın Rolü: Instagram’daki Kars-Doğu Ekspresine İlişkin Yorumların Değerlendirilmesi

THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESS ON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.283-290

Gastronomideki Umut: Bir Sosyal Girişimcilik Örneği Olarak Hayata Sarıl Lokantası

2. Uluslararası Rating Academy Kongresi: Umut, Çanakkale, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018

İyi, Güzel, Özgün Yemeğin Peşindeki Yolculuk: Gastronomi

BİLİM, KÜLTÜR VE SANATTAGÜZELİ ARAYIŞ, 11 - 13 Mayıs 2017

Dining as a Socialization Tool. An Assesment of Mevlevi Cuisine

XII. European Conference on Social and Behavioral SciencesCatania, Sicily, Italy – January 25-28, 39., Catania, İtalya, 25 Ocak 2017

SOSYALİZASYON SÜRECİNDE TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ

Uluslararası Gastronomi turizmi Kongresi İzmir, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.22

Tek Başına Seyahat Eden Kadınların Seyahat Kısıtlayıcıları

16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.1671-1688

Sürdürülebilir Turizmde Yerel Yönetimlerin Önemi Bozcaada Örneği

3. Sosyal Bilimler Araştırma Kongresi, İzmir, Türkiye, 27 Nisan 2013

DETERMINATION OF LANDSCAPE CHARACTERISTICS OF KALKIM TOWN IDA MOUNTAIN AS TO POTENTIAL OF RURAL TOURISM

Pro Mountain: Tourism-Environment-Sustainable Development”, 7-9 September, 2012, Busteni, Romania, Busteni, Romanya, 7 - 09 Eylül 2012 Sürdürülebilir Kalkınma

Evaluation of Landscape Characteristics of Kalkım Town (Mount Ida) in Terms of Potential of Rural Tourism

INTERNATIONAL CONFERENCE PRO MOUNTAINS: ENVIRONMENT-TOURISM-SUSTAINABLE DEVELOPMENT, Buşteni, Romanya, 7 - 09 Eylül 2012, ss.22-23

Bozcadaya Gelen Turistlerin Profilini Belirlemeye Dönük Bir Araitırma

Bozcaada Değerleri Sempozyumu, Türkiye, 25 - 26 Ağustos 2008, ss.45-58

Tourism Impacts and Resident Support For Tourism Development A Research on Bozcaada

International Tourism Biennial, Çanakkale, Türkiye, 30 Nisan - 05 Mayıs 2007, ss.270-279 Sürdürülebilir Kalkınma

Effect of Tourism Income on Current Account Deficit in Turkey

International Tourism Biennial, Çanakkale, Türkiye, 30 Nisan - 05 Mayıs 2007, ss.289-300

Çanakkale Ekonomisinde Kadın İstihdamının Değerlendirilmesi

I. Uluslararası Troas Bölgesi Değerleri Sempozyumu, Türkiye, 26 - 27 Ağustos 2006, ss.13-30

Effects of Tourism on Regional Development

International Business Adminastiration, Karvina, Çek Cumhuriyeti, 26 - 27 Nisan 2006, ss.171-176

Bozcaada da Turist Harcamalarının Gelir Etkisinin Ölçülmesine

Çanakkale Kongresi, İstanbul, Türkiye, 17 - 19 Mart 2006, ss.397-409

Bilgi Teknolojilerinin Kullanımının İşgücü Üzerindeki Etkisinin Değerlendirilmesi İstanbul ’xxdaki Beş Yıldızlı Otel İşletmeleri Örneği

Pamukkale Üniversitesi II. Bİlgi Teknolojileri Kongresi , DENİZLİ, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2003, ss.243-245

Kitap & Kitap Bölümleri

Ayurvedik Beslenme

Özel Beslenme Mutfağı, Müesser Korkmaz, Zerrin Yüksel, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.209-228, 2023

A Research on the Experiences of Slovenian Tourists Coming to Turkey Within the Scope of Faith Tourism .

Anatolian Landscape and Faith Tourism: Ancient Times to Present, Muharrem Tuna, Gamze Kaya, Eda Hazarhun, Hasret Ulusoy Mutlu, Nuray Yıldız, Sinan Baran Bayar, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.135-145, 2023

Göçlerle Oluşan Mutfak:Gökçeada

Halk Gastronomisi, Mehmet AÇA - Ömür CEYLAN - Sezen GÜNGÖR, Editör, Motif Vakfı Yayınları, İstanbul, ss.373-414, 2022

Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi

Sürdürülebilir Gastronomi, Özkya Durulu Fügen, Özkök Ferah, Sünnetçioğlu Ayşe, Sünnetçioğlu Serdar, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.97-117, 2021

Hypermetropia in Tourism

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, İrfan Yazıcıoğlu, Özgür Yayla, Alper Işın, Editör, Peter Lang AG, Berlin, ss.179-190, 2021

Turizm Arz ve Talebi

Kavramlar ve Örneklerle GENEL TURİZM, Çakıcı, A.Celil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.79-104, 2019

Eko-Ekonomide Turizm Başka Bir Turizm Mümkün Mü?

Ekolojik Bakış Açısıyla Yeşeren Turizm, Ferah ÖZKÖK,Hacı Mehmet YILDIRIM,Şefik Okan MERCAN, Editör, Paradigma Akademi, İstanbul, ss.52-89, 2018

EKO TURİZM KAPSAMINDA SOSYAL MEKÂNLAR

Ekolojik Ekonomi Bakış Açısıyla “YEŞEREN TURİZM” , Ferah ÖzkÖK, Hacı Mehmet YILDIRIM, Şefik Okan MERCAN, Editör, Paradigma, Ankara, ss.113-124, 2018

EKO TURİZM KAPSAMINDA SOSYAL MEKÂNLAR

Ekolojik Ekonomi Bakış Açısıyla“YEŞEREN TURİZM”, Özkök Ferah, Yıldırm Hacı Mehmet, Mercan Şefik Okan, Editör, Paradigma Akademi, 2018

Eko-Ekonomide Turizm Başka Bir Turizm Mümkün Mü?

Ekolojik Bakış Açısıyla YEŞEREN TURİZM, Ferah ÖZKÖK, Şefik Okan MERCAN, Hacı Mehmet YILDIRIM, Editör, Paradigma, ss.52-89, 2018

Üretim ve Maliyetler

İktisat, Özkök Ferah, Yücel fatih, Editör, Paradigma Akademi, ss.70-76, 2017

Tüketici Teorisi

İktisat, Özkök Ferah, Yücel fatih, Editör, Paradaigma Akademi, ss.62-67, 2017

CHAPTER VII: CASES AND TRENDS IN GASTRONOMY

New Approaches in Gastronomy, Oğuz DİKER, Serdar SÜNNETÇİOĞLU, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.181-202, 2017

Dining Table As A Socialization Tool: An Assessment Of Mevlevi Cuisine

Communication and Digital Media, Hasan Arslan/ Mehmet Ali İçbay/ Madalina Tomescu, Editör, ISSR, ss.245-251, 2017

Kazdağları Destinasyonu

Turizm Çalıştayı, Lütfi Atay, Hacı Mehmet Yıldırım, Editör, Detay Yayıncılık, 2016

İSTİHDAM VE İŞSİZLİK

İKTİSAT, FERAH ÖZKÖK-FATİH YÜCEL, Editör, Paradigma Akademi, ss.237-246, 2015

ENFLASYON

İKTİSAT, FERAH ÖZKÖK-FATİH YÜCEL, Editör, Paradigma Akademi, ss.223-236, 2015

Turizm Ekonomisi

Paradigma Akademi, 2014

Alternatif turizm Yaklaşımı Ekoturizm ve Çanakkale'de Ekoturizm

Çanakkale Turizm Zirvesi, Vedat Çalışkan, Editör, Çanakkale Valiliği Yayını, ss.157-170, 2012

Ansiklopedide Bölümler

Metrikler

Yayın

87

Atıf (WoS)

45

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

86

H-İndeks (Scopus)

2

Proje

6

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları