Doç.Dr. HÜSEYİN AYVAZ


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri


Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Kimya, Analitik Kimya, Infrared Spektroskopisi, Kemometri, Spektroskopik Yöntemler, Temel Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: huseyinayvaz@comu.edu.tr
İş Telefonu: +90 286 218 0018 Dahili: 20026
Web: https://avesis.comu.edu.tr/huseyinayvaz
Posta Adresi: Çanakkale OnSekiz Mart Üniversitesi Gıda Mühendisiği Bölümü Mühendislik Mimarlık Fakultesi 17020 Çanakkale,TURKİYE

Metrikler

Yayın

74

Atıf (WoS)

276

H-İndeks (WoS)

9

Atıf (Scopus)

364

H-İndeks (Scopus)

10

Proje

6

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Hüseyin Ayvaz, 1983 yılında Artvin'de doğdu. Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden 2004 yılında bölüm birincisi ve fakülte üçüncüsü olarak mezun oldu. 2005-2006 yıllarında Avusturalya'da bulunan Shaftson International Colleged'da ingilizce eğitimi gördü. Ardından, 2006-2007 yıllarında Jandarma Komando Astteğmen olarak 1 yıl süreyle askerlik hizmetini yaptı. 2007 yılında hem Tübitak yurtiçi yüksek lisans bursu hem de 1416 sayılı kanun çerçevesinde yurtdışında Milli Eğitim Bakanlığı adına master ve doktora bursunu kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile 2008 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü adına öncelikle Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Saint Thomas üniversitesinde dil kursu, akabinde de Ohio State Üniversitesi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi bölümünde master ve doktora yaptı. 2014 yılı sonunda Türkiye'ye dönerek, 2015 yılı Mart ayında Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi'nde aktif olarak çalışmaya başladı. Halen aynı üniversitenin Gıda Mühendisliği bölümünde Araştırma Görevlisi Doktor olarak hizmet vermektedir.

Eğitim Bilgileri

2010 - 2014

2010 - 2014

Doktora

Ohio State University, Gıda, Ziraat Ve Biyoloji Mühendisliği, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü, Amerika Birleşik Devletleri

2008 - 2010

2008 - 2010

Yüksek Lisans

Ohio State University, Gıda, Ziraat Ve Biyoloji Mühendisliği, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü, Amerika Birleşik Devletleri

2000 - 2004

2000 - 2004

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2014

2014

Doktora

Rapid Assessment of Acrylamide and Its Precursors in Potato Tubers and and Snacks by Infrared Spectroscopy

Ohio State University, Gıda, Ziraat Ve Biyoloji Mühendisliği Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü

2010

2010

Yüksek Lisans

Influence of Packaging Material and Storage Conditions on the Quality Attributes of Pressure-Assisted Thermally Processed Carrots

Ohio State University, Gıda, Ziraat Ve Biyoloji Mühendisliği Fakültsi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2016

2016

Thermo Scientific Nicolet IS50 FT-NIR Kullanıcı Sertifikası

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Redoks Lab

2013

2013

FTIR: Techniques of Resolutions Pro training course

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Agilent Technologies

2011

2011

Introductory Meat and Poultry HACCP Training Certificate

Eğitim Yönetimi ve Planlama

The Ohio State Universiy

2008

2008

TOEFL Preperation Course

Yabancı Dil

University of Saint Thomas

2005

2005

Intensive General English Course

Yabancı Dil

Shafston International College

2005

2005

IELTS Preparation Course

Yabancı Dil

Shafston International College

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Kimya

Analitik Kimya

Infrared Spektroskopisi

Kemometri

Spektroskopik Yöntemler

Temel Bilimler

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Doç.Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2010 - 2014

2010 - 2014

Araştırma Görevlisi

Ohio State University, Gıda, Ziraat Ve Biyoloji Mühendisliği , Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2017

2017

Application of Near and Mid-Infrared Spectroscopy to Determine Some Quality Parameters of Ezine Cheese

AYVAZ H., Doğan M. A., Atan M., YILDIZ TİRYAKİ G., YÜCEER Y.

16th International Conference, Prospects for the 3rd Millennium Agriculture, Cluj, Romanya, 28 - 30 Eylül 2017

2017

2017

The Use of Novel Portable and Handheld Infrared Spectrometers in Food Analysis

AYVAZ H.

6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017

2016

2016

Advances in Portable Vibrational Spectroscopy Technologies for Economically Motivated Adulteration of Food Ingredients

Rodriguez Saona L. E., AYVAZ H.

International Food Technologists (IFT) Annual Meeting, Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 16 - 19 Temmuz 2016

2016

2016

Yeni Nesil Taşınabilir Elde Tutulabilir Mikro Kızılötesi Cihazlar Ve Gıda Endüstrisinde Uygulamaları

Kaplan A., AYVAZ H., YILDIZ TİRYAKİ G.

Trakya Üniversiteler Birliği Yüksek Lisans Öğrenci Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2016, ss.25

2016

2016

Acrylamide in foods A review and recent updates

AYVAZ H.

World Congress on Public Health and Nutrition, Madrid, İspanya, 10 - 12 Mart 2016

2013

2013

Application of Infrared Spectrometers for Screening Acrylamide Content in Commercial Potato Chips

AYVAZ H., Rodriguez Saona L. E.

9th Workshop FT-IR Spectroscopy in Microbiological and Medical Diagnostic, Berlin, Almanya, 24 - 25 Aralık 2013

2012

2012

Applications of Infrared Sensors for Screening Acrylamide Content in Snack Products

AYVAZ H., Riedl K. M., Giusti M. M., Schwartz S. J., Rodriguez Saona L. E.

IFT (Institute of Food Technologists) Annual Meeting, Las Vegas, Amerika Birleşik Devletleri, 25 - 28 Haziran 2012

Kitap & Kitap Bölümleri

2017

2017

Infrared and Raman Spectroscopy

RodriguezSaona L. E., AYVAZ H., Randy W.

Food Analysis, Suzanne Nielsen, Editör, Springer, Cham, ss.107-127, 2017

2016

2016

High Pressure Effects on Packaging

AYVAZ H., Balasubramaniam V. M., Koutchma T.

High Pressure Processing of Food, V. M. Balasuamaniam, Gustavo V. Barbosa-Canovas, Huub L. M. Lelieveld, Editör, Springer, New York, ss.73-93, 2016

Desteklenen Projeler

Ödüller

Kasım 2014

Kasım 2014

Graduate Student Outstanding Research Award

The Ohio State University-Food Science and Technology Department

Temmuz 2012

Temmuz 2012

3rd place finisher in the 2012 IFTSA & MARS Product Development Competition at IFT Annual Meeting

IFT- Institute of Food Technologists-

Temmuz 2011

Temmuz 2011

3rd place in Nothermal Processing Division poster competition

IFT- Institute of Food Technologists

Mart 2011

Mart 2011

1st place in Poster competititon for PhD category

IFT-Ohio ValleySection Institute of Food Technologists

Mart 2011

Mart 2011

Winner of 2nd place in poster presentations in Engineering Mathemaics and Physical Sciences at the 25thAnnual Edwrd F Hayes Graduate Research Forum

The Ohio State University-the 25thAnnual Edward F Hayes Graduate Research Forum

Haziran 2010

Haziran 2010

ABD`de master sırasındaki üstün başarı ödülü

Milli Eğitim Bakanlığı

Ekim 2006

Ekim 2006

• Certificate of Achievement for graduating as the top third soldier from Eskifoca Military School, 2006

Türk Silahlı Kuvvetleri

Haziran 2004

Haziran 2004

• Certificate of Achievement for graduating as the top third student from the College of Agriculture, Cukurova UniversitySürdürülebilir Kalkınma

Çukurova Üniversitesi

Haziran 2004

Haziran 2004

• Certificate of Achievement for graduating as the top student from the Food Engineering Department of Cukurova University

Çukurova Üniversitesi



Burslar

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

Milli Egitim Bakanligi Doktora Bursu

Milli Eğitim Bakanlığı

2008 - Devam Ediyor

2008 - Devam Ediyor

Milli Egitim Bakanligi Yuksek Lisans Bursu

Milli Eğitim Bakanlığı

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 276

h-indeksi (WOS): 9