Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Microplastic in Gastrointestinal Tracts of European Sea Bass

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences “SOFAS 2023”, Trabzon, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2023, ss.1-2 Sürdürülebilir Kalkınma

Natural Fish Feed Additives in Health and Immunity of Fish

Workshop on Feed & Innovation, International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences “SOFAS 2023”, Trabzon, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2023, ss.3 Sürdürülebilir Kalkınma

Microplastics Presence in Cultured and Wild Sea Bream Gasrointestinal Tract

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences “SOFAS 2023”, Trabzon, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2023, ss.2-3

Role of feed additives on hematological parameters in fish

6 th INTERNATIONAL CONGRESS ON ZOOLOGY AND TECHNOLOGY, Iranshahr, İran, 20 - 22 Aralık 2022, ss.9

Humic Acid Substances in Aquaculture for Fish Disease and Treatments

International Turkish Conference on Humic Substances (ITCHS), Sakarya, Türkiye, 25 - 29 Ekim 2019, ss.100-105

Humic Acid Substances in Aquaculture for Fish Disease and Treatments

International Turkish Conference on Humic Substances (ITCHS), Sakarya, Türkiye, 25 - 29 Ekim 2019, ss.100-105

Humic Acid Substances in Aquaculture for Fish Disease and Treatments

International Turkish Conference on Humic Substances (ITCHS), Sakarya, Türkiye, 25 - 29 Ekim 2019, ss.100-105

The Role of Probiotics in the Reduction of Antibiotics Input to the Environment in Aquaculture

Ecology 2017 International Symposium, Kayseri, Türkiye, 11 Mayıs 2018 - 13 Mayıs 2013

Ceviz Ağacı Yaprak Özütünün Balık Patojenleri Üzerine Anti-bakteriyel Etkilerinin Araştırılması

International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, 26 - 27 Nisan 2018, ss.625

Hayıt ve İncir Ağaçlarının Yapraklarından Elde Edilen Etanolik Özütlerin Balık Patojenleri Üzerine Anti-bakteriyel Etkileri

International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2018, ss.627

Ceviz Ağacı Yaprak Özütünün Balık Patojenleri Üzerine Anti-bakteriyel Etkilerinin Araştırılması

International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2018, ss.625

Balık Üretiminde Triploidizasyon

II. ÇANAKKALE TARIMI SEMPOZYUMU, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2017, ss.167

Bioaccumulation of trace metals in Mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis) from a copper-alloy fish farm and potential risk assessment

The JSFS 85th Anniversary-Commemorative International Symposium, Fisheries Science for Future Generations, JAPAN, Tokyo, Japonya, 22 - 24 Eylül 2017

“REİSHİ (GANODERMA LUCİDUM) MANTARININ TİLAPİA (OREOCHROMIS MOSSAMBICUS) YEMLERİNDE KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI”

Trakya Üniversiteler Birliği İkinci Lisansüstü Öğrenci Kongresi, Edirne, Türkiye, 15 - 16 Mayıs 2017, ss.80 Creative Commons License

Yükselen Ekonomik Gücü ile Türk Akvakültür Endüstrisi nin Avrupa daki Rolü ve Gelişim Süreci

Sinop’ta Eğitim-Öğretime Başlayışının 30. Yılı Kutlama Etkinliği. Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Sinop, Türkiye, 10 Mart 2016

Çevredostu Akvakültür Endüstrisi Entegre Multi Trofik Akvakültür IMTA

Balık Çiftliklerinin Durumları, Sorunları ve Çözüm Önerileri - Çeşme Kaymakamlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Koordinasyon Toplantısı, Çeşme-İzmir, Türkiye, 17 Şubat 2016

IMMUNE RESPONSE OF CINNAMIC ACID SUPPLEMENTATION DIETS IN ONCORHYNCHUS MYKISS

FABA: International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2015, ss.94

A Research on the Use of Phytogenic Products in Fish

1 st International Symposium on Aquatic Sciences and Technology, 15 - 17 Mayıs 2014, ss.34

Amyloodinium Infestations in Cultured European Sea Bass (Dicentrarchus labrax): Beneficial Effects of Oral Humic Acid Supplementation

aquacyprus 2014, 1 st International Symposium on Aquatic Sciences and Technology 15-17 May 2014, Girne - CYPRUS, Girne, Kıbrıs (Kktc), 15 - 17 Mayıs 2014, cilt.1, sa.1, ss.40

Triploidy in Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Determined by Erythrocyte Measurements.

Turkey-Japan Marine Forum. Harmonization of Biodiversity and Marine Industries, 5 - 12 Kasım 2012, ss.69

Herbs were Shown to be Health Promoters for First-Feeding Fish Fry.

Turkey-Japan Marine Forum. Harmonization of Biodiversity and Marine Industries. Nov 8, 2012. Çanakkale. p 70., Çanakkale, Türkiye, 08 Kasım 2012, ss.70

Balık Yemlerinde Alternatif Yem Katkı Maddesi Olarak Kekik ve Biberiyenin Kullanımı

II. Balık Besleme ve Yem TeknolojisiÇalıştayı, Türkiye, 11 - 12 Ekim 2012, ss.27

Thyme, Rosemary and Fenugreek as Feed Additives Improve Biometric Indices and Lipid Metabolism of Sea Bass, Dicentrarchus labrax

An International Burch University Case, 3rd International Symposium on Sustainable Development, 31 Mayıs - 01 Haziran 2012, ss.264

Enhancement of Spices on Disease Resistance in Tilapia, Oreochromis mossambicus against Streptococcus iniae

An International Burch University Case, 3rd International Symposium on Sustainable Development, 31 Mayıs - 01 Haziran 2012, ss.265

Deployment of an Integrated Multi-Trophic Aquaculture System in Offshore Conditions

Turkish-Japanese Marine Forum 2011: “Effective Utilization of Ocean Resources and Future Maritime Industries”, Oral presentation. 2-11 November 2011, Tokyo – JAPAN., Tokyo, Japonya, 2 - 11 Kasım 2011, ss.1

Effects of Thyme, Rosemary and Fenugreek on Some Hematological and Immunological Parameters of Tilapia Oreochromis mossambicus.

Mediterranean Aquaculture 2020". Oral presentation. Aquaculture Europe, EAS, Rhodes-Greece, Rhodes Island, Yunanistan, 18 - 21 Ekim 2011, ss.1

Balık Yemlerinde makro alglerin değerlendirilmesi

Balık Besleme ve Yem Teknolojisi Çalıştayı, Türkiye, 30 Haziran - 01 Temmuz 2011, ss.53

Use of Medicinal Herb in Fish Culture.

Turkey-Japan Marine Forum 2010: “Environmental Preservation and Sustainable Development of Marine Culture and Industries”. 8-9 December 2010, ITU-Maslak Campus, Istanbul-Turkey., İstanbul, Türkiye, 8 - 09 Aralık 2010, ss.1

Modelling the Input of Organic Materials from a Marine Fish Farm in Western Turkey

COMU, World Universities Congress, Çanakkale, Türkiye, 20 - 24 Ekim 2010, cilt.2, ss.1097-1100

Alabalık Yetiştiriciliğinde Tıbbi Bitkilerin Kullanımı

2. ULUSAL ALABALIKSEMPOZYUMU, Türkiye, 6 - 08 Temmuz 2010

Use of Ginger Oil as Immunostimulant for Sustainable Fish Culture:

An International Burch University Case, 2nd International Symposium on Sustainable Development (ISSD 2010), 8-9 June, 2010 in Sarajevo, Bosna Hersek, Sarajevo, Bosna-Hersek, 8 - 09 Haziran 2010, ss.1

Gerence ve Sığacık Körfezlerinde Su ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Fitoplankton değişimleri Üzerine Olan Etkileri

Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Belirlenmesi, Çalıştay Özet Kitabı, Kocaeli, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2010, cilt.1, ss.16-18 Creative Commons License

Gerence ve Sığacık Körfezi’ndeki Balık Çiftliklerinin Bentik Fauna Üzerine Etkileri

Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Belirlenmesi, Çalıştay Özet Kitabı, Kocaeli, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2010, cilt.1, ss.42 Creative Commons License

Gerence Körfezi’nde (İzmir) Bulunan Örnek Bir Ağ-Kafes İşletmesinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Modellenmesi

Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Belirlenmesi, Çalıştay Özet Kitabı, Kocaeli, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2010, cilt.1, ss.30 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Gerence ve Sıgacık Körfezlerinde Su ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Fitoplankton değişimleri Üzerine Olan Etkileri

Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Belirlenmesi Çalıştayı, Kocaeli, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2010, cilt.1, ss.16-18

İzmir Bölgesinde İncelenen Ağ Kafes İşletmelerinin Genel Özellikleri, Balık Üretim Miktarları ve Ortama Bırakılan Azot ve Fosfor Miktarları

Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Belirlenmesi, Çalıştay Özet Kitabı, Kocaeli, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2010, cilt.1, ss.43 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Gerence ve Sıgacık Körfezi’nde (Ege Denizi) İki Ağ Kafes İşletmesinde Çevresel Parametrelerin Zooplankton Dinamiğine Etkisi

Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Belirlenmesi, Çalıştay Özet Kitabı, Kocaeli, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2010, cilt.1, ss.19 Creative Commons License

Gerence ve Sığacık Körfezi’ndeki Balık Çiftliklerinin Bentik Fauna Üzerine Etkileri

Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Belirlenmesi, Çalıştay Özet Kitabı, Kocaeli, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2010, cilt.1, ss.42

Gerence ve Sığacık Körfezlerinde Su ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Fitoplankton değişimleri Üzerine Olan Etkileri

Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Denizel Ekosisteme Olan Etkilerinin Belirlenmesi, Çalıştay Özet Kitabı, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2010, cilt.1, ss.16-18

The Effects of Pesticides on The Immune Response in Fish

12 th International Veterinary Medicine Students Scientific Research Congress, 6 - 08 Mayıs 2010, ss.114

Effects of Ginger Oil on Biochemical Blood Parameters Infected with Viral Erythrocytic Infection in Sea Bass (Dicentrarchus labrax)

12 th International Veterinary Medicine Students Scientific Research Congress, 6 - 08 Mayıs 2010, ss.59

Balık Yetiştiriciliğinde Sentetik Kimyasallara Alternatif Olarak Tıbbi Bitkilerin Kullanımı

YILMAZ, S., ERGÜN, S., 2009. Balık Yetiştiriciliğinde Sentetik Kimyasallara Alternatif Olarak Tıbbi Bitkilerin Kullanımı. Öğrencilerin Gözünden Çevre Sorunları Sempozyumu,20 Aralık, Çanakkale., Çanakkale, Türkiye, 20 - 21 Aralık 2009, cilt.1, sa.1, ss.11

Effects of Partial Replacement of Fish Meal by Hazelnut Meal in Black Sea Turbot Psetta maeotica Diet.

Aquaculture Europe, October 24-27. European Aquaculture Society (EAS) Meeting. Istanbul, Turkey, İstanbul, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2007, ss.1

“Denizde Ağ Kafes Balıkçılığının Çevreye Etkisi”

"Türk Denizcilik Gücü Sempozyumu" Harp Okulu Komutanlığı, Tuzla, İstanbul, İstanbul, Türkiye, 5 - 06 Nisan 2004, cilt.1, sa.1, ss.103-111

Kitap & Kitap Bölümleri

Küresel Ekonomilere Yöne Veren Su ve Gıda Güvenliğinde Çanakkale Boğazı' nın Stratejik Önemi

ÇANAKKALE' DE SU ÜRÜNLERİ, BALIKÇILIK VE DENİZCİLİK, Uğur Özekinci - Ekrem Şanver Çelik - Yusuf Şen, Editör, Nobel Bilimsel Eserler, Ankara, ss.455-472, 2023

Turkish aqua-feed industry and future challenges

MARINE AQUACULTURE IN TURKEY: ADVANCEMENTSAND MANAGEMENT, Çoban,D.,Demircan,M.D.,Tosun,D.D., Editör, Turkish Marine Research Foundation (TUDAV), İstanbul, ss.231-532, 2020

Organik Su Ürünleri Yetiştiriciliği

2010 BAV Hayvancılık,, Dr. Ali PEKSÜSLÜ, Üzeyir KARACA , Editör, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü, İzmir, İzmir, 2010

Diğer Yayınlar

Metrikler

Yayın

239

Atıf (WoS)

935

H-İndeks (WoS)

18

Atıf (Scopus)

1132

H-İndeks (Scopus)

18

Proje

44

Tez Danışmanlığı

13

Açık Erişim

16
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları