Acil Yardım ve Afet Yönetimi Mesleki Beceri Uygulama Rehberi

Koçak H. (Editör), Sarı B. (Editör), Usta G. (Editör), Aslan R. (Editör)

Kongre Yayınevi, Antalya, 2021

• Yayın Türü: Kitap / Mesleki Kitap
  • Basım Tarihi: 2021
  • Yayınevi: Kongre Yayınevi
  • Basıldığı Şehir: Antalya

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Mesleki Beceri Uygulama Rehberi üniversitelerin Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) lisans eğitim içeriği dikkate alınarak AYAYDER tarafından AYAY lisans eğitiminin niteliğinin ve standardizasyonunun artırılması amacıyla hazırlanmıştır. Rehberin hazırlık çalışmasında AYAY lisans programlarındaki öğretim elemanları ile AYAY lisans mezunu olup farklı programlarda öğretim görevlisi ve uzmanlar yer almıştır. Ek olarak Rehberin hazırlanmasın 2021 yılı itibari ile akademik eğitime devam eden AYAY programlarının Bölüm Başkanlarının tamamının koordinasyonu ile hazırlanmıştır. Acil yardım hizmetlerinin sunulmasında en önemli faktörlerin zaman, bilgi, beceri ve koordinasyon olduğu düşünüldüğünde hazırlanan rehberin meslek mensuplarımız ve öğrencilerimizin standart ve daha nitelikli bir şekilde kabiliyetlerinin artırılmasına katkısı büyük olacaktır.