Cemâleddîn Afgânî’nin İslam Birliği ile İlgili Görüşlerinin Günümüz Müslüman Dünyasındaki Parçalanmışlık Sorunsalı Açısından Değerlendirilmesi

ALPEREN A.

Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, cilt.7, sa.7, ss.81-96, 2015 (Hakemli Dergi)

• Yayın Türü: Makale / Tam Makale
  • Cilt numarası: 7 Sayı: 7
  • Basım Tarihi: 2015
  • Dergi Adı: Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
  • Derginin Tarandığı İndeksler: Other Indexes

Bu çalışmada, İslam dünyasındaki dağınıklık ve parçalanmışlık sendromu Cemaleddin Afgani’nin düşünceleri çerçevesinde irdelenmektedir. İslam toplumunun birliğinin bozulmasına yol açan sebepler ve çözüm önerileri değerlendirilmektedir. Özellikle bir mezhep çatışmasına doğru gelişen olaylar doğru bir biçimde anlaşılamazsa çözüm üretmek ve bölünmenin önüne geçmek güçleşecektir.

In this study, are discussed in the framework of the ideas of Jamaluddin Afghani clutter and fragmentation syndrome in the Islamic world. The causes and solutions Which leads to disruption of the unity of the Islamic community are evaluated. Especially towards developing a sectarian conflict events will be difficult to find solutions not understood correctly and avoid division.