Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
Yrd.Doç.Dr. MUHAMMED YÜCEER
Kişisel Bilgiler ve İletişim Bilgileri
Birim : Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu
Bölüm : Gıda İşleme
Ana Bilm Dalı :
Sabit Telefon : +90 286 2180018 | Dahili : 5525
+90 536 6457287
Faks : +90 286 2180549
E Posta Adresi : myuceercomu.edu.tr | myyuceergmail.com
Mobil Telefon : +90 +905364572877
Web Adresi : http://aves.comu.edu.tr/myuceer/ | http://members.comu.edu.tr/myuceer/
Ofis : Kat:1, Oda No:104
Posta Adresi : Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü, Terzioğlu Kampüsü (kuzey kapı girişi) Merkez, 17020 - ÇANAKKALE
Eğitim Bilgileri
Doktora, ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik Fakültesi - Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2009-2013
Yüksek Lisans, İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, Kimya-Metakurji Fak.-Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2003-2007
Lisans, YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 1998-2002
Yaptığı Tezler
Doktora, "Yumurtanın Aktif Ambalajlama ve Yeni Muhafaza Yöntemleri ile Raf Ömrünün Arttırılması", ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü Eylül, 2013.
Yüksek Lisans, "Kolesterolü Azaltılmış Yumurta Sarısı Üretimi ve Düşük Kolesterollü Mayonez Üretiminde Kullanımı", İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü Kasım, 2007.
Yabancı Diller
İngilizce, İyi
Arapça, İyi
Rusça, Zayıf
Kazakça, Zayıf
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
AB Programlarına Yönelik Proje Yazma Eğitimi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Proje Koordinasyon Birimi, 2017
PCM & PRAG, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi, 2017
Yatırımcılar için Devlet Destekleri Eğitimi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, 2017
Girişimcilik Eğitim Programı, KOSGEB, 2017
Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitimi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Proje Koordinasyon Merkezi, 2016
Hedef Pazar Seçimi Eğitimi , Güney Marmara Kalkınma Ajansı, 2016
Gıda Üretiminde Püskürtme Teknolojileri Semineri, Istanbul, 12.05.2016, Spraying Systems Co., 2016
The National Egg Quality School (IN, Indianapolis) 16-19.05.2016, North Carolina Department of Agriculture & Consumer Services, USA-Amerika Birleşik Devletleri, 2016
Rheology of Complex Fluids, Gels and soft solids by Peter Hodder, London,UK, 23-24.09.2015, TA Instruments, A Division of Waters Ltd. İngiltere, 2015
New Technologies and Regulatory Updates in Development and Manufacturing of Biologicals, GE Healthcare, 2015
AFCO 2015 - Fermentation Methods and Scale-up Strategies Workshop 4-7.08.2015, Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2015
Advanced Course on Predictive Microbiology, 9-13.02.2015, CIHEAM - Mediterranean Agronomic Institute of Zaragoza, Zaragoza, Spain, 2015
Food Rheology From Laboratory to Food Industry, Anton Paar Türkiye Ofisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2015
Tarım ve Gıda Bilimleri Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Eğitimi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi & TÜBİTAK-BİDEP-2237, 2014
TRFOODMICRORISK 2014 - 1. Predictive Modelling and Foodborne Microbial Risk Assessment Workshop, Prof. József Baranyi, Prof. Mark Tamplin at Yıldız Teknik University, 2014
International Workshop on Food Packaging:Balancing Functionality with Low Environmental Impact, Institute of Technology & The University of Reading,U.K. supt. by British Council, 2014
İleri Reoloji Eğitimi - Advanced Rheology Course, Gareth H. McKinley - MIT (Massachusetts Institute of Technology) ve Massimo Baiardo - TA Instruments, 2014
Yalın 6 Sigma Yeşil Kuşak Uzmanık Eğitimi, Sigma Center Danışmanlık Eğitim Ltd. Şti. (96 saat), 2012
C Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı, Mavi Akademi-ÇASGEM (180 saat), 2012
Bilirkişi Uzmanlık Eğitimi, Gıda Mühendisleri Odası, Ankara Genel Merkez, 2012
Product Technical Training Certificate (AE, VAULT and RIO Series), MIOX Engineering Corporation, Albuquerque, NM, United States, 2012
5S İşyeri Organizasyonu Eğitimi, Sigma Center Danışmanlık Eğitim Ltd. Şti., 2012
Gıda İşletmelerinde CIP Sistemi, Sealed Air-Diversey, 2012
Omnia Detection Systems - Egg Automatic Grading & Packaging Machines, MOBA Technical Training Center, Barneveld, Netherlands, 2012
Omnia Service - Egg Automatic Grading & Packaging Machines, MOBA Technical Training Center, Barneveld, Netherlands, 2012
İlk Yardım Eğitmi Sertifikası, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, 2009
F4ST TARLADAN ÇATALA GIDA GÜVENLİĞİ UZMANI EĞİTİM PROGRAMI (e-learning), Kalite Sistem Laboratuarlar Grubu ve AB Leonardo da Vinci B Tipi Pilot Projesi (TR/06/B/F/PP-178050), 2008
İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği, Sigma Center Danışmanlık Eğitim Ltd. Şti., 2008
Entegre Pest-Haşere Yönetimi, Evergreen-Rota Haşere Mücadele Ltd. Şti., 2008
Avrupa Birliği’ne Proje Yazma Teknikleri Atölye Çalışması, Istanbul Sanayi Odası / Enterprise Europe Network, 2008
İstatiksel Proses Kontrol, Bureau Veritas/Bursa, 2008
ABB Flow Master Training , ABB Enstrümentasyon, 2008
F4ST-Tarladan Çatala Gıda Güvenliği Programı – Avrupa Birliği’nde Gıda Güvenliği, F4ST, Kalite Sistem Laboratuvarları, 2008
Ölçüm Cihazları-Yeni Jenerasyon Basınçlı Hatlarda Sıcaklık,Nem,td Debi Ölçüm Transmiterleri, Tesco AG/Tesco Ltd.Şti., 2007
ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi , Yönetim Akademisi, 2007
Ar&Ge Uzmanlık Eğitimi, TÜSSİDE/TÜBİTAK, Gebze., 2007
ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi İç Tetkikçi (sertifika no:YA24B06101), Yönetim Akademisi, 2006
Bilirkişi Meslek İçi Eğitim Semineri (belge no:2006/00057) , TMMOB, Gıda Mühendisleri Odası, 2006
Gıda Fabrikalarında Genel Hijyen ve Personel Hijyeni, Johnson Diversey, 2005
BRC Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (sertifika no:2318-2005/977), Okyanus Danışmanlık, 2005
Business English (BSWADV17B)-Upper Int./Lower Advanced Be3, British Council, 2005
Speaking Skills (SP4B14E)-Lower Advanced , British Council, 2005
Business English (BE3C09E)- Upper Intermediate, British Council, 2004
ISO 9000:2000 Yönetim Sistemi Eğitimi, TMMOB, Gıda Mühendisleri Odası, İstanbul Şubesi, 2003
Dış Ticaret Eğitimi, İnanç Dış Ticaret, 2003
HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Point) Eğitimi, TMMOB, Gıda Mühendisleri Odası, 2002
Cisco Networking Academy Program (CNAP)-sertifika no:119537-233482-547535 ve 209136-233482-547535, Cisco Systems Networking Academy, 2001
Araştırma Alanları
Yumurta Ürünleri Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Gıda Kimyası
Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu
Gıda Muhafazası
Gıdalarda Yeni Muhafaza Yöntemleri
Gıda İşleme
Yumurta İşleme
Üniversiteler Arası Kurul Bilim Alanı Bilgileri
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Gıda Bilimi
Gıda Teknolojileri
Web Of Science Araştırma Alanları
Food Science & Technology
Agriculture, Dairy & Animal Science
Akademik Ünvanlar ve Görevler
Yrd.Doç.Dr., ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2013 - Devam Ediyor
Mesleki ve İdari Deneyimler
Bölüm Başkanı, ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ , , 15.09.2014 - 20.04.2015
Fabrika Müdür Yardımcısı, A.B Gıda San. ve Tic. A.Ş. (Üretim-Kalite-Ar&Ge) Past. Sıvı Yumurta Fab., , 01.11.2002 - 31.08.2013
Verdiği Dersler
Uzmanlık Alan Dersi, Yüksek Lisans, 2017-2018
Genel Mikrobiyoloji, Ön Lisans, 2017-2018
Mesleki Yabancı Dil I, Ön Lisans, 2017-2018
Laboratuvar Teknikleri I, Ön Lisans, 2017-2018
Mesleki Yabancı Dil I, Ön Lisans, 2017-2018
Mesleki Yabancı Dil II, Ön Lisans, 2015-2016
Mesleki İngilizce II, Ön Lisans, 2015-2016
Uzmanlık Alan Dersi, Yüksek Lisans, 2015-2016
Mesleki Yaancı Dil, Ön Lisans, 2015-2016
Mesleki İngilizce I, Ön Lisans, 2015-2016
Seminer, Yüksek Lisans, 2015-2016
Mesleki Yabancı Dil I, Ön Lisans, 2015-2016
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi- I , Ön Lisans, 2014-2015
Genel Mikrobiyoloji , Ön Lisans, 2014-2015
Yönetilen Tezler
Yüksek Lisans, H.Aldemir, "Lipaz Enzimi ile Modifiye Edilen Sıvı Yumurta Akının Reolojik Karakterizasyonu ve Üretilen Bezenin Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi", ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ , Devam Ediyor.
Jüri Üyelikleri
Tez Savunma, Yüksek Lisans Tez Savunma, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Haziran, 2014
Tez Savunma, Yüksek Lisans Tez Savunma, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mayıs, 2014
SCI,SSCI,AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Yüceer M., İlyasoğlu H., Özçelik B., "Comparison of Flow Behavior and Physicochemical Characteristic of Low-Cholesterol Mayonnaises Produced with Cholesterol Reduced Egg Yolk", JOURNAL OF APPLIED POULTRY RESEARCH, vol.25, pp.518-527(611), 2016 (Link)
Yüceer M., Aday M.S., Caner C., "Ozone treatment of shell eggs to preserve functional quality and enhance shelf life during storage", JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, vol.96, pp.2755-2763, 2016 (Link) (Özet) (Abstract)
Caner C., Yüceer M., "Efficacy of various protein-based coating on enhancing the shelf life of fresh eggs during storage", POULTRY SCIENCE, vol.94, pp.1665-1677, 2015 (Link) (Özet) (Abstract)
Caner C., Yüceer M., "Maintaining functional properties of shell eggs by ultrasound treatment", JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, vol.95, pp.2880-2891, 2015 (Link) (Abstract)
Yüceer M., Caner C., "Antimicrobial lysozyme-chitosan coatings affect functional properties and shelf life of chicken eggs during storage", JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, vol.94, pp.153-162, 2014 (Link) (Özet) (Abstract)
Diger Dergilerde Yayımlanan Makaleler
Yüceer M., "Böcek Menşeli Protein Kaynaklarının Helal Gıda Sektöründeki Yeri", Helal Yaşam Rehberi Dergisi, cilt.11-56, ss.13-15, 2017 (Link)
Yüceer M., Caner C., "Ozon Uygulamasının Taze Yumurtanın Mikrobiyel Kalitesi Üzerinde Depolama Süresince Etkisinin Belirlenmesi", Gıda, cilt.41, ss.15-22, 2016 (Link) (Özet) (Abstract)
Yüceer M., Caner C., "Lisozim-Kitosan Bazlı Antimikrobiyal Kaplama Uygulamasının Taze Yumurtanın Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Etkisi", Gıda, cilt.11, ss.40-45, 2013 (Link) (Özet) (Abstract)
Yüceer M., Caner C., Temizkan R., "Fonksiyonel Gıda olarak Yumurta: Bileşenleri ve Fonksiyonel Özellikleri", Akademik Gıda - Academic Food Journal, cilt.10, ss.70-76, 2012 (Link) (Özet) (Abstract)
Hakemli Kongre/Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Yüceer M., Unakitan A., Altaş Y., Uzer O.L., "Implementing A 5S Project to Reduce Waste Process in Egg Processing Plant", XVII. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, Edinburgh, İSKOÇYA, 3-5 Eylül 2017, pp.38-38 (Link)
Yüceer M., Caner C., "Halal Certification Process in Egg and Egg Products", 4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, ANKARA, TÜRKIYE, 3-5 Kasım 2017, pp..-. (Link)
Yüceer M., "Recent Technological Developments and Innovations in Halal Food Processing Industry", The 9th International Halal and Tayyib Conference, İSTANBUL, TÜRKIYE, 23-24 Ekim 2017, pp.55-56
Yüceer M., Caner C., Temizkan R., "Physicochemical Characteristics, Functional Properties and Rheological Behaviors of Ultrasound Treated Liquid Whole Egg", XVII. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, Edinburgh, İSKOÇYA, 3-5 Eylül 2017, pp.5-5 (Link)
Yüceer M., Caner C., "Halal and Healthy Food for A Good Life", 4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, ANKARA, TÜRKIYE, 3-5 Kasım 2017, pp..-. (Link)
Yüceer M., Caner C., Temizkan R., Büyükcan M.B., "Color Changes of Coated, Ozone and Ultrasound Treated Eggs during Long Term Storage", XVII. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, Edinburgh, İSKOÇYA, 3-5 Eylül 2017, pp.8-8 (Link)
Yüceer M., Temizkan R., Aldemir H., Caner C., "Gıda İşlemede Isısal Olmayan Yeni Teknikler", 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , VAN, TÜRKIYE, 7-11 Ekim 2015, ss.242-243 (Özet) (Abstract)
Yüceer M., Temizkan R., Aldemir H., Caner C., "Atımlı Işık (Pulsed Light) Uygulamasının Gıdalarda Kullanımı", 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , VAN, TÜRKIYE, 7-11 Ekim 2015, ss.244-245 (Özet) (Abstract)
Bacak Ş., Yüceer M., Caner C., "Çanakkale İli Özelinde Helal Gıda Kavramlarına Karşı Duyarlılık ve Anket Çalışması", 3. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıdalar Kongresi, İSTANBUL, TÜRKIYE, 30-31 Ekim 2015, pp.132-133 (Link) (Özet) (Abstract)
Yüceer M., Caner C., Temizkan R., "Sıvı Yumurta Kalitesine Termal İşleme Tekniklerine Alternatif Olarak Yeni Tekniklerin Kullanımı ve Etkinliği", 9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İZMİR, TÜRKIYE, 12-14 Kasım 2015, ss.179-179 (Özet)
Yüceer M., Caner C., Aldemir H., Temizkan R., "Fosfolipaz Enziminin Sıvı Yumurta Akı Fonksiyonel Kalitesine Etkisi", 9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İZMİR, TÜRKIYE, 12-14 Kasım 2015, ss.178-178 (Özet)
Yüceer M., Temizkan R., Aldemir H., Caner C., "Enzim Modifiye Sıvı Yumurta Akının Reolojik Karakterizasyonu", 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , VAN, TÜRKIYE, 7-11 Ekim 2015, ss.IX-IX (Özet) (Abstract)
Yüceer M., Caner C., Temizkan R., "FT-NIR Application as An Alternative Tool for Evaluation of Ozone-Treated Eggs Freshness during Storage", XVI. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, Nantes, FRANSA, 10-13 Mayıs 2015, vol.71, no.1, pp.37-- (Link) (Özet) (Abstract)
Yüceer M., Caner C., Temizkan R., "Investigating FT-NIR Spectral and Color Properties of Lysozyme-Chitosan Coated Egg Freshness during Storage", XVI. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products,, Nantes, FRANSA, 10-13 Mayıs 2015, vol.71, no.1, pp.131-131 (Link) (Özet) (Abstract)
Yüceer M., Caner C., Temizkan R., "Evaluating of Color Changes in Various Edible Coated Eggs during Storage", XVI. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, Nantes, FRANSA, 10-13 Mayıs 2015, vol.71, no.1, pp.130-130 (Link) (Özet) (Abstract)
Yüceer M., Özçelik B., "New Developments In Processing Of Cholesterol Reduced Egg Products", 7. Uluslararası Nutrasötikler ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi ve Fuarı - 7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İSTANBUL, TÜRKIYE, 14-17 Ekim 2014, vol.11, pp.11-11 (Link) (Abstract)
Yüceer M., Caner C., "The Use Of Natural Antimicrobials In Egg And Egg Products", 7. Uluslararası Nutrasötikler ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi ve Fuarı - 7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İSTANBUL, TÜRKIYE, 14-17 Ekim 2014, vol.11, pp.11-11 (Link) (Abstract)
Yüceer M., Caner C., "Potential Application Of Novel Processing Techniques In Egg Processing", 7. Uluslararası Nutrasötikler ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi ve Fuarı - 7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods,, İSTANBUL, TÜRKIYE, 14-17 Ekim 2014, vol.11, pp.11-11 (Link) (Abstract)
Yüceer M., Özçelik B., "Evaluation Of The Physicochemical Properties Of Cholesterol Reduced Egg Yolk Crosslinked With ß-Cyclodextrine.", 7. Uluslararası Nutrasötikler ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi ve Fuarı - 7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İSTANBUL, TÜRKIYE, 14-17 Ekim 2014, vol.11, pp.11-11 (Link) (Abstract)
Yüceer M., Caner C., Temizkan R., Büyükcan M.B., "Biopolymer-Based Nanocomposites In Food Packaging", VII. Uluslarası Ambalaj Kongresi - 7th International Packaging Congress, TÜRKIYE, 9-11 Mayıs 2013 (Özet) (Abstract)
Yüceer M., Caner C., "Kitosan-Lisozim Kaplamanın Taze Yumurta Kalite Kriterlerini Muhafazasında Etkinliği", 7. Gıda Mühendisliği Kongresi, ANKARA, TÜRKİYE, 24-26 Kasım, 2011 (Özet)
Yüceer M., Caner C., Kartal S., "Microwave Suspectors: Inovative Active Packaging", VI. Uluslarası Ambalaj Kongresi - 6th International Packaging Congress, TÜRKIYE, 16-18 Eylül 2010, vol.1, pp.281-289
Yüceer M., Caner C., "Geleneksel Yumurta Ve Yumurta Ürünleri", 1. Uluslararası Adriyatik'ten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu - 1'st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, TÜRKIYE, 15-17 Nisan 2010, pp.411-412 (Özet) (Abstract)
Yüceer M., Caner C., "Various Coating Improves Chicken Egg Quality And Minimises Eggshell Breakage", VI. Uluslarası Ambalaj Kongresi- 6th International Packaging Congress, TÜRKIYE, 16-18 Eylül 2010, vol.1, pp.123-132
Yüceer M., Özçelik B., "Yumurta Akı Proteininden Saflaştırılarak Üretilen Proteinlerin Fonksiyonel Özellikleri.", II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, VAN, TÜRKİYE, 27-29 Mayıs, 2009, ss.811-815 (Özet)
Yüceer M., "Production Of Cholesterol Reduced Egg Yolk Adsorption With Beta-Cyclodextrin. ", The XIII European Symposium on The Quality of Eggs and Egg Products, FINLANDIYA, 21-25 June, 2009, vol.EO-EO29, no.EO25 (Abstract)
Yüceer M., Caner C., "Yumurta Ve Yumurta Ürünlerinin Muhafazası Ve İşlenmesine Yönelik Alternatif Uygulamalar", 6. Gıda Mühendisliği Kongresi, ANTALYA, TÜRKİYE, 06-08 Kasım, 2009, ss.405-408
Yüceer M., Caner C., "Novel Techniques Of Measurement Of Chemical And Physical Properties In Shell Eggs During Storage Period", The XIII European Symposium on The Quality of Eggs and Egg Products, FINLANDIYA, 21-25 June, 2009, vol.EP-EP30, no.EP28 (Abstract)
Yüceer M., Özçelik B., "Rheological Properties Of Egg Yolk Cholesterol And Fat Reduced Mayonnaise", 3'rd International Congress on Food and Nutrition, TÜRKIYE, 22-25 April, 2009 (Abstract)
Yüceer M., Özçelik B., "Production Of Cholesterol-Reduced Pasteurized Egg Yolk By Adsorption Of Cholesterol With Beta-Cyclodextrin.", IFT-Institute of Food Technologists 08 Annual Meeting+Food Expo, ABD, June 28- July 1, 2008 (Link)
Diğer Yayınlar
Desteklenen Projeler
"Yumurtanın Aktif Ambalajlama ve Yeni Muhafaza Yöntemleri ile Raf Ömrünün Arttırılması", SAN TEZ, 00729.STZ.2010-2, Araştırmacı, 2013
"Enzim Modifiye Yumurta Ürünlerinin Fonksiyonel ve Reolojik karakteristiklerinin Belirlenmesi", TÜBITAK Projesi, 214O376, Yönetici, Devam Ediyor
"Sıvı Yumurta Ürünlerinin Ultrases Tekniği ile Muamelesi ve Fonksiyonel ile Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi", BAP Diğer, FBA-2015-656, Yönetici, 2017
"Hayvansal Kaynaklı Tıbbi Amaçlı Özel Gıda Ürünü Geliştirilmesi", TÜBITAK Projesi, 1150574, Danışman, Devam Ediyor
"Sıvı Yumurta Sarısının Fonksiyonel ve Teknolojik Özelliklerinin İyileştirilmesi", BAP Diğer, FBD-2017-1232, Yönetici, Devam Ediyor
Bilimsel Dergilerdeki Görevler
International Journal of Agricultural Science and Food Technology (IJASFT) , Editörler Kurulu Üyesi, 10.03.2015 - Devam Ediyor
Advances in Food Technology and Nutrition Sciences Open Journal (AFTNSOJ), Editörler Kurulu Üyesi, 04.02.2014 - Devam Ediyor
Journal of Food Research, Yayin Kurul Üyesi, 09.01.2014 - Devam Ediyor
Bilimsel Dernek, Organizasyon ve Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
International Society of Food Engineering (ISFE), , Üye, 01.09.2014 - Devam Ediyor
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti, , Üye, 06.01.2014 - Devam Ediyor
Institute of Packaging Professionals (IoPP), , Üye, 01.12.2013 - Devam Ediyor
Consumer Association (TÜDER), , Üye, 01.09.2010 - Devam Ediyor
International Egg Commission (IEC), , Üye, 01.02.2008 - 01.02.2009
Society of Manufacturing Engineers-SME, , Üye, 01.05.2006 - 01.05.2007
International Association for Food Protection-IAFP, , Üye, 01.03.2005 - Devam Ediyor
Institute of Food Technologists-IFT, , Üye, 01.07.2004 - Devam Ediyor
Poultry Science Association-PSA, , Üye, 01.08.2003 - Devam Ediyor
World’s Poultry Science Association-WPSA, , Üye, 01.01.2003 - Devam Ediyor
TMMOB, Gıda Mühendisleri Odası, , Üye, 01.09.2002 - Devam Ediyor
Katıldığı Bilimsel Kongre / Sempozyum ve Bilimsel Toplantılar
International 4th Halal and Healthy Food Congress, Ankara, Kasım 2017
The 9th International Halal and Tayyib Conference, İstanbul, Ekim 2017
TÜBİTAK 3001 Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Proje Çalıştayı, Çanakkale, Mayıs 2017
National Egg Quality School, USA, Indiana, Mayıs 2016
XVI. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, Nantes, Mayıs 2015
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Kasım 2015
International 3rd Halal and Healthy Food Congress, İstanbul, Ekim 2015
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Ekim 2015
II. Yumurta Zirvesi, Antalya, Kasım 2015
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Ekim 2014
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Mayıs 2009
2'nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Ekim 2007
Bilimsel Danışmanlıklar
Tüm Pastörize Likit Yumurta Üretimi, Süreç İyileştirmesi ve Proses Optimizasyonu, Kurumsal Danışmanlık, Haziran 2015 - Haziran 2017
Pastörize Likit Yumurta Üretimi, Süreç İyileştirmesi ve Proses Optimizasyonu, Kurumsal Danışmanlık, Kasım 2014 - Kasım 2015
Bilimsel Hakemlikler
International Journal of Food Properties , Dergide Hakemlik, Mart 2016
Adalet Bakanlığı, Diğer Hakemliği, Eylül 2014
Journal of the Science of Food and Agriculture, Dergide Hakemlik, Mart 2015
Journal of the Science of Food and Agriculture, Dergide Hakemlik, Ağustos 2015
Adalet Bakanlığı, Çanakkale Adliyesi, Diğer Hakemliği, Kasım 2016
Journal of Food Nutrition and Population Health , Dergide Hakemlik, Şubat 2017
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ, Proje Hakemliği, Haziran 2015
Journal of Food Research, Dergide Hakemlik, Temmuz 2015
Journal of Food Processing & Technology , Dergide Hakemlik, Şubat 2017
International Journal of Food and Allied Sciences , Dergide Hakemlik, Kasım 2016
Journal of the Science of Food and Agriculture, Dergide Hakemlik, Eylül 2016
Journal of Food Engineering, Dergide Hakemlik, Temmuz 2016
Journal of Food Research, Dergide Hakemlik, Ekim 2015
SciencePG, International Journal of Food Engineering and Technology, Dergide Hakemlik, Haziran 2016
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Verimlilik Genel Müdürlüğü, Proje Hakemliği, Şubat 2016
Journal of the Science of Food and Agriculture, Dergide Hakemlik, Şubat 2016
Journal of Food Processing & Technology , Dergide Hakemlik, Mart 2017
Journal of Agricultural Studies, Dergide Hakemlik, Mart 2017
Journal of Food & Industrial Microbiology, Dergide Hakemlik, Mart 2017
Etkinlik Organizasyonu
International 4th Halal and Healthy Food Congress, Düzenleme Kurulu Üyesi, , TÜRKIYE, Kasım 2017
International 3rd Halal and Healthy Food Congress, Bilim Kurulu Üyesi, , TÜRKIYE, Ekim 2015
Bilimsel Araştırma / Çalışma Gurubu Üyelikleri
Eğitimci Havuzu, Gıda Mühendisleri Odası, TÜRKIYE, www.gidamo.org.tr, Şubat 2014 - Devam Ediyor
Ayna Komitesi, Türk Standartları Enstitüsü, TÜRKIYE, http://www.tse.org.tr/hizmetlerimiz/ayna-komiteler, Ocak 2011 - Devam Ediyor
Ödüller ve Burslar
Yüceer M,Caner, C., Aday, M.S., "Ozone treatment of shell eggs to preserve functional quality and enhance shelf life during storage, TÜBİTAK-Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, Mart 2017
Yüceer M,Caner, C., "Maintaining functional properties of shell eggs by ultrasound treatment, TÜBİTAK-Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, Kasım 2015
Yüceer M, "Advanced Course of Predictive Microbiology (konaklama ve kayıt burs desteği), Mediterranean Agronomic Institute of Zaragoza (CIHEAM), Zaragoza, İspanya , Şubat 2015
Yüceer M,Caner, C., "Efficacy of various protein-based coating on enhancing the shelf life of fresh eggs during storage adlı dergi için yayın teşvik ödülü, TÜBİTAK-Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, Temmuz 2015
Yüceer M,Caner, C., "Antimicrobial lysozyme–chitosan coatings affect functional properties and shelf life of chicken eggs during storage adlı yayın teşvik ödülü, TÜBİTAK-Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, Şubat 2014
Katalog Bilgileri
Araştırma Alanları :Yumurta ve Yumurta Ürünleri Yeni Gıda İşleme Yöntemleri
Üzerinde Çalışılan Araştırmalar :Egg and Egg Products Novel Food Processing Techniques
Research Areas :Yumurta ve Ürünlerinde Muhafaza Teknikleri
Current Research Activities :

Preservation Techniques in Egg and Egg Products

Biyografi
Biyografi (TR) :Muhammed Yüceer, lisans eğitimini Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Gıda Mühendisliği bölümünden (2002), yüksek lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde (2007) Prof.Dr. Beraat Özçelik yönetiminde düşük kolesterollü sıvı yumurta sarısı ile mayonez üretimi ve reolojik karakterizasyonu üzerine tamamlamıştır. Yüceer, doktora derecesini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde (2013) Prof.Dr. Cengiz Caner'in danışmanlığında, SAN-TEZ projesi olarak yumurta raf ömrünün aktif paketleme ve yeni muhafaza yöntemleri ile uzatılması üzerinde yürütmüştür. Kariyerine, 2002 yılında gıda sanayii için endüstriyel yumurta ürünleri (sıvı, dondurulmuş, toz) üreticisi olan A.B Gıda firmasında Ar-Ge departmanında başlamış ve yumurta işleme uzmanı olarak ürün geliştirme ve kalite sorumlusu olarak 11 yıllık sektör ve araştırma deneyimine sahiptir. Dr. Yüceer’in araştırmaları, yumurta bilimi ve raf ömrünün uzatılmasında fonksiyonel gıdaların yanı sıra yeni işleme yöntemlerinin uygulanmasını içermekte, özellikle yumurta ve yumurta ürünlerinde yeni teknikler ve işlem yardımcılarının (enzim) uygulanmasına odaklanmıştır. Dr. Yüceer halen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gıda İşleme Bölümünde akademisyen olup, özel sektör ile birçok ortak proje çalışmaları yürütmektedir.
Biography (EN) :Dr. Muhammed Yuceer is an academician (Assistant Professor in the Department of Food Processing, Canakkale Onsekiz Mart University, Canakkale, Turkey). He received his bachelor's degree from Yuzuncu Yil University’s department of food engineering (2002) in Van, and his master's degree from Istanbul Technical University's department of food engineering (2007) in Istanbul where his research involved studying cholesterol reduced liquid egg yolk, in particular, its rheology and characterization. Yuceer obtained his Ph.D. in Food Engineering Department of Canakkale Onsekiz Mart University (2013) under the guidance of Professor Cengiz Caner on the subject of extending the shelf life of egg using active packaging and novel preserving methods. His career began in 2002, the R&D department of A.B Foods Company, which manufacturers' egg products (liquid, frozen, powder), cakes, cake-gel, pastry products and processing aids for the food industry. Before joining the University of Canakkale Onsekiz Mart, he was a Deputy Director of Factory Manager (Prod. -Quality-R&D Manager) for A.B Foods Company, as an egg-processing expert for 10 years. Dr. Yuceer is on the Editorial Board in several Journals. He has authored numerous articles and his current research interests include an application of novel processing methods in egg science and shelf life extension of foods as well as functional foods. Dr. Yuceer’s research focused on the application of novel techniques (antimicrobial packaging, edible coating, ozone, ultrasound, etc.) and processing aids (enzymes) in egg & egg products. He has deep knowledge on egg processing with over ten years of wide experience in egg research. Yuceer is married and is a father of two children.